Linkerhand viool houding

Het is echt lastig die linkerhand! Je legt je viool op je schouder met je linkerhand. En daarbij draai je de pols een kwartslag naar boven. En dan heb je een soort centenbakje.

Zorg wel dat je vingers ontspannen op de toets liggen. Til ze om de beurt op en voel waar ze neervallen. Hoor de tik als oefening.

En let op dat je frame goed is. De vingers mooi op de juiste plek als hamertjes. Soms is de volgende vinger juist verder weg met een gat tussen de vingers en soms juist tegen de andere vinger aan. Krijg hier gevoel voor!

Hoe hoger op de toets, hoe dichterbij de vingers op elkaar. Soms moet je zelfs de ene vinger een beetje wegduwen, om de juiste zuiverheid te krijgen. Sterkte, blijf ontspannen. Af en toe de toets loslaten en je arm even laten hangen en zwieberen met de pols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate