Optredens

Wat is het mooie van een optreden? Wat leer je van optredens? Welke optredens heb ik gedaan? Hoe werk je naar een optreden toe?

Optredens: mooie ervaring

Een optreden is een mooie ervaring. Je gaat op in de muziek en het publiek reageert. Je perfectioneert je spel omdat je moet doorspelen en het nummer afmaken. Het brengt je in een bepaalde energie, waardoor je je gewaardeerd voelt.

Wat leer je van optredens?

Tijdens een optreden ervaar je een flow om door te spelen tot het einde van het nummer en misschien nog langer, omdat je het staartje van je nummer wil uitbreiden met improvisatie en herhaling.

Het zorgt ervoor dat je luistert naar anderen en contact maakt met publiek.

Mijn optredens

In de rest van mijn site kun je lezen over optredens met jeugdorkest AJO, de dans begeleidingsband Overstag en popband Delijuice (Muzieklerares).

Ook heb ik veel gespeeld in kroegen blues in Den Haag (Lokaal Vredenbreuk), Loeloe’s, Bodega en IJsselhuis in Gouda.

Ook heb ik met Overstag in heel Europa rondgereisd van 1998-2003 in Balkanlanden Roemenië, Bulgarij en Scandinavië, Noorwegen.

Toeleven naar optreden

Bekijk eerst welke muziek men speelt in een kroeg. Vervolgens oefen je een paar nummers in die stijl en dan ga je naar de kroeg.

Vraag eerst rond wat de bedoeling is. Mag je zomaar aanschuiven of op een bepaald moment. Is het versterkt ja/nee. En dan vraag je of je kan aansluiten met je apparatuur of dat je iets kan lenen (snoer, microfoontje e.d.)

Soms is het niet versterkt. Dan kun je gewoon aansluiten. Luister goed en zoek de leider. Kijk hem/haar aan en zorg voor interactie over wanneer en hoe je mag meespelen.

Veel plezier met samenspelen!