Czardas spelen

Door een bezoek van een Armeense violiste, raakte ik weer geïnspireerd door zigeuner muziek. Speel de Czardas van Monti met plezier. Met viool is het echt een eye-catcher. En een leuke pianobegeleiding erbij maakt het compleet.

De viool vraagt wel behendigheid om de glijden van de lage a op de G-snaar naar boven! Echt leuk. Ook als je nog niet zo behendig bent. Gewoon proberen. Daarnaast is het veel snelle nootjes. Goede oefening. Blijft met je frame strak. Oefen met verschillende ritmes en houd je stok strak op de snaren.

Voor de piano is het in het begin heerlijk om die akkoorden groots neer te zetten. Bij het snelle gedeelte is het hoempa hoempa in D, G en A. Makkelijk. Kun jij ook! Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate